Selekcja owoców
Spośród owoców i warzyw wybieramy tylko zdrowe i dojrzałe, z wyselekcjonowanych odmian.
Dodatkowa selekcja bezpośrednio przed procesem produkcyjnym pozwala mieć pewność, że gotowy sok będzie najwyższej jakości i o niepowtarzalnym smaku.
Rozdrabnianie owoców
Już przed wiekami znano te metodę uzyskiwania soku z owoców – najpierw rozdrabniania, a potem tłoczenia.
Wierni długoletnim tradycjom wykonujemy podobny proces, ale na większych i nowoczesnych maszynach.
Tłoczenie na zimno
Z uzyskanej w procesie rozdrabniania pulpy tłoczymy, czyli wyciskamy sok.
Dysponujemy prasami taśmowymi, które działają na takiej samej zasadzie, jak starodawne tłocznie.
Lekka pasteryzacja
Przebiega w temperaturze około 80 st. C i gwarantuje zachowanie większości witamin oraz substancji odżywczych zawartych w owocach. Dzięki pasteryzacji możemy cieszyć się naturalnym sokiem przez długi czas.
Nalewanie
Cały proces przebiega w ruchu ciągłym, więc nalewanie następuje w niedługim odstępie czasowym od rozpoczęcia produkcji, sok pełen wartościowych składników, zdrowy i naturalny trafia do opakowania!